Veelgestelde vragen

24-uur quiz FAQ

Kan ik zaterdagavond ook blijven slapen?

  • Ja, dat kan, mits betaling van een extra nacht (zelfde prijs van 70 euro). Laat dit gerust weten aan info@24uurquiz.be.

Zijn er ook praktische proeven?

  • Neen, zeker niet. Het is een quiz, geen spel zonder grenzen.

Wat is de quizervaring van de opstellers?

  • De quizmaster organiseert al meer dan 10 jaar een sterk gesmaakte quiz in Diest, waar telkens een 60 tal ploegen op afkomen. Deze is ook gekend bij de één van de beheerders van Los Flippos die de quiz het label ‘’prima D quiz’’ meegeeft. Ons team bestaat uit zeer regelmatige spelers, die weten wat er leeft qua Do’s en Don’t’s in Vlaanderen Quizland.

Wat is het niveau van de quiz/ hoe verloopt een ronde?

  • De quiz zal een C/D niveau bereiken, voor iedereen toegankelijk dus. Dat blijft sowieso voorop staan. Een ronde wordt gespeeld per thema (zie uurschema) en zal bestaan uit 40 vragen (al dan niet ondersteund via multimedia) en 10 foto’s (zonder vraag). In elke ronde zullen er min 5, tot max 10 vragen zijn (op een totaal van 50 dus) die het niveau wat overstijgen, om zodoende het kaf van het koren te scheiden. De quizmaster engageert zich dat er in elke ronde een ‘’spelelement’’ zal verweven worden dat de ploegen helpt bij het zoeken van de antwoorden. Het zal dus niet droog vraag-antwoord zijn, wie het verband snel ziet tussen de antwoorden, heeft een streepje voor.

%d bloggers liken dit: