Hoe werkt de quiz?

De 24-uur quiz heeft meerdere dimensies naast alleen kennis. Zo zullen strategische keuzes, een parate uithouding en het nodige concentratievermogen uiteindelijk één ploeg tot winnaar kronen.

Doel is om er bovenal een gezellige quiz van te maken. Niet te moeilijk, niet te makkelijk en een vragenarsenaal die voor elk wat wils moet bieden.

Prijzenpot

Wat is de inzet van deze quiz? Uiteraard, en op de eerste plaats, is er de zeer grote eer die de winnaar te beurt valt in quizland Vlaanderen. Er zal daarnaast een ongeziene prijzenpot van minstens 2000 euro verdeeld worden.

Kwestie van de inzet naast eer en glorie nog wat de hoogte in te jagen. Ook zullen 3 op voorhand gedefinieerde lagere plaatsen in het eindklassement hun inschrijvingsgeld recupereren.

24 rondes

Er wordt (uiteraard) 24 uur gequizd, en elk uur wordt er van thema veranderd – zie uurschema. Elke ronde wordt gespeeld met 4 aan tafel. De bezetting (wie van de 6) mag elke ronde veranderen, afhankelijk van de interesses (of vermoeidheid). Dit kan je steeds het moment zelf beslissen.

Per ronde worden er 40 vragen gesteld en krijg je 10 foto’s, er zijn dus telkens 50 punten te verdienen. In de laatste 2 uur (de eindronde) wordt de inzet per uur verhoogd. In totaal zijn er dus 1.250 punten te verdienen.

Overzicht van de geplande rondes.

Eten en drinken

Gedurende de ganse quiz is er drank en eten voorzien: broodjes, warme maaltijden en ontbijt. Voor iedereen wat wils en dit aan economische prijzen. Dit kan gebeuren in de gezellige polyvalente ruimte, naast de quizzaal. Daar kan je ook de quiz volgen op een live scherm, wat zeer leuk is voor de medespelers die een ronde aan de kant moeten blijven. Ook toeschouwers en supporters kunnen er terecht.

Deelnemers die 24u non-stop willen quizzen moeten niet vrezen: elke ronde zal ten laatste een kwartier voor het begin van de volgende ronde eindigen, zodat ook zij de tijd hebben om een culinaire (of sanitaire) stop in te lassen.

Overnachten

Voor elke ploeg is er de mogelijkheid om een kamer te boeken. De kamers bevinden zich in een gebouw vlak naast de quiz. Een kamer bestaat uit 4 tot 6 slaapplaatsen.

Je kan beschikken over de kamers van vrijdagavond 18u, tot zaterdagavond.

Een kamer nemen is niet verplicht. De kostprijs voor een kamer is 70 euro.

Inschrijven kan je op deze pagina


%d bloggers liken dit: